Stra i prezir u Potravlju


6396557071_794c7d640c_z

 

Pa je mrak, i jebiga dosadno je. Ćaća gleda utakmicu, dida gleda utakmicu, baba gleda u didu i ćaću kako gledaju utakmicu i pita se koji je njima kurac da svaku božju veče gledaju utakmicu. Mater priča na telefon s prijateljicon jer ne može gledat seriju pa joj ova pripričava šta se trenutno događa s Alehandron i Karmeliton. Gledan di ću, šta ću. Iđen vanka vidit šta je s Markon, i jel i njemu dosadno. U mrklon mraku iza njiove kuće se žari mali krugić i neko kašljuca.

– Marko jes ti?

– A ne ti si!

Vidin da nešto petlja po rukama. Ne vidi se baš u mraku šta je, ali se čini da ga prilično zabavlja. Pa jebemu ako njega zabavlja, valjda će i meni bit zabavno. Pitan ga prvo duvan, jer vidin da ima, ako niste skužili iz sugestivnog al ne posve eksplicitnog opisa nekolko redaka iznad, pa ga onda pitan što petlja.

– Braco ovo ti je MDMA?

– Al si se počea drogirat? Bilo ti je i vrime, već san se počea brinit za tebe.

– Ma koja droga!?  Krempite.  MDMA – materi donila Mirkina Ane.

– Daš meni prvo da pošmrkan šećer u prahu ozgar?

– Da san ti duvan, drži se toga. Bolje da ti meni pušiš nego da mi zatrudniš.

Kad san primjetio kolko je glup razgovor kojeg vodimo, pita san se di ga uopće vodimo, zašto ga tamo vodimo i oće li jadnom razgovoru bit lipo kad tamo stigne ili će se pitat što je on nama bidan skrivio. A kad san obratio pažnju na svoj misaoni tok pomislia san da bi bolje bilo da mi ladna Cetina teče mozgon umisto ovi glupi misli. Sad bi neko reka da san napušen, da se dimin po cile dane ka pršut.

– Marko, bil ti reka da san ja sad napušen?

– Ne bi nikon reka, ne brini!

– Ma ne to, nega jel ti djelujen napušeno?

– Ti meni uvik djeluješ napušeno.

S ovin Markon nema smisla pričat, nema ga smisla pitat krempite. Duboko san se zamislio i propitiva što ima smisla radit s Markon.

– Marko čemu ti uopće služiš? Šta se s tebon pametno more radit?

– Pitaj divojke po Sinjskoj krajini.

Uglavnom, kad san shvatio da ne samo da mi od Marka nije manje dosadno, nego da mi počinje ić na živce san mu pridložia da uzmemo pejote i odemo u šumu zajebavat vukove. Reka je da mu je dida zabrania uzimat pejote, ali da možemo nešto probat iskemijat. Kad smo malo promislili svatili smo da nan nema druge nega uzet pejote.

– Dobar je ovi pejote Marko, ne bi bez njega nikad došli u šumu.

– E, šteta šta ja brat uzea novi model, pa nan je osta stari didov pejote 204.

– Vi samo po pejotima derete, šta ne uzmete golfa ka i svi normalni ljudi?

Kad smo se malo posvađali oko kvalitete razni marka automobila već smo bili smo bili u nekoj šumi iznad Maljkova. Neko vrime smo se svađali oćemo se ić kupat na jezero al smo nakon pomnog razmatranja ,iz činjenice da pada snig, zaključili da je priladno za kupanje. I tako smo stajali i gledali jedan u drugog i pitali se di je majka priroda pogrišila kad nas je odgajala, jel bilo problema pri porodu i jesu joj zbog vake dice dali veliku porodiljnu naknadu. I onda je Marko reka nešto zbog čega san se ponada da bi ova noć mogla dobro ispast. Reka je:

– Nikad neš pogodit što iman…

– …

– Slije!

– Nemoj me zajebavat! Šta nisi reka! Davaj vamo!

I onda je izvadia novčanik i pokaza mi slike neke maturantice iz gimnazije Dinka Šimunovića. Tija san ga zadavit, ali samo san mu reka da iđemo doma, da me vozi doma. Reka san mu da iđemo u auto i da goni nazad u Potravlje. Reka je samo:

– nema priše!

I onda mi je puka film!

_________________________________________________________________

Za neinformirane o drogama: MDMA je poznatiji kao ecstasy, pejote je kaktus koji sadrži meskalin i njime su se prvi pucali Indijanci, slija je čest ulični naziv za LSD (kako u kojoj ulici), a priša je speed.

 

Some content on this page was disabled on November 22, 2017 as a result of a DMCA takedown notice from Rebecca Wang. You can learn more about the DMCA here:

https://en.support.wordpress.com/copyright-and-the-dmca/

O autoru propupavanje

King for a day, fool for a lifetime
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s