premalo dopusnih izraza, nema veze


brettplace

Jedna stara kineska poslovica glasi:  “Nikad ne vjeruj starim kineskim poslovicama.” Djevojke dečkima daju loše savjete o tom što djevojke vole, jer su sve djevojke u dosluhu. Savršeno su povezane, organizirane, i gorljivo usmjerene podjarmljivanju muškadije i obespravljivanju dječaka, mladića dapače muškaraca. S tim u vezi, svaka misao, riječ, djelo i propust koji zagorčava život čovjeka koji nije žena, dobro je došao. Ne kaže se uzalud: samo je jedan dan žena, sve ostalo su noći vještica. Iako žene pripadaju jednom od najboljih, ako ne i najboljem spolu u povijesti čovječanstva, to im ne daje za pravo da rade ono što rado rade. Da mi je kuna za svaku ženu koja mi je slomila srce, odavno bih imao novaca za transplataciju. Ovako, umrijet ću od aritmije, mogu podnijeti samo toliko lomova prije nego se naruši harmonija otkucaja. Karma je jedino objašnjenje! U prošlom životu sam bio Petrarkina Laura, ili kralj Hernik VIII.

Nisi imala pravo ljutiti se, i proklinjati profesora/profesoricu kada te tjerao/tjerala da se pripremiš za odgovaranje književnosti. Imaj empatije, ne nanosi se tebi nepravda, tekstovi u čitanci natopljeni su muškim suzama. I ne usuđuj se spominjati mi Vesnu Parun! Zar ćeš broj žrtava 100godišnjeg rata uspoređivati s brojem žrtava automobilske nesreće? Jedno slomljeno srce je tragedija, milijuni slomljenih srdaca su statistika – ponavljaš sebi poput mantre dok nanosiš ruž na usne, i cipele s visokom petom prije subotnjeg izlaska. Bolje da jedan čovjek propadne za narod, nego da cijeli narod propadne – ponavljaš si, ostavljajući si beskrajne mogućnosti otvorene. Moje poruke čitaš prijateljicama, smijete se. Da si pristala ja bi nestao, moju bi oporuku čitala svojim prijateljicama, smijale bi se.

Možda nisam najbolji za tebe. Istina je da sam ružan, ali sam zato glup i nesposoban! Ljepota je prolazna, ružnoća ostaje.  Još uvijek se dovoljno cijenim da se držim podalje od tebe, jer te želim a ti mene ne.  To je ponižavajuće. I zato nisam mahao tebi, mahao sam svom odrazu u tvojim naočalama. Zašto si mi , dovraga, tako prekrasna i onda kad te prezirem?

Autor R

O autoru propupavanje

King for a day, fool for a lifetime
Ovaj unos je objavljen u prozno propupavanje. Bookmarkirajte stalnu vezu.

5 odgovora na premalo dopusnih izraza, nema veze

  1. Aleksandar Veliki napisao:

    što je ovo samo neke ljubavne teme u zadnje vrime? Jel ovo nastavak? 🙂

  2. Aleksandar Veliki napisao:

    ja ću ti smislit temu za pisanje! ja imam ful super inspiracije samo što je nikad ne pretačem u pisani oblik!

  3. Flight of the Concords – genijalni:)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s