Hvalile se Kambodžanke da su lipše neg’ Albanke!


Bliži nam se Valentinovo, dan zaljubljenih (iskreno: nemam pojma kad je Valentinovo, ali vidio sam danas dvoje ljudi da se drže za ruke pa sigurno nije daleko). Svakog dana u svijetu u kojem živimo, umiremo, radimo i tuširamo se; rađa se nova ljubavna priča.  Iz pregršt takvih slučajeva, autor ovih redaka koje s oduševljenjem čitate (da baš!) odabrao je jedan. Ni po čemu nije posebna ta ljubavna priča,  ona sljedi u literaturi već mnogo puta viđen obrazac. Radi se o šabloni po kojoj su pisali svi veliki pisci ljubavnih priča: počinje s glupim uletom u disku, nastavlja se neželjenom trudnoćom  i ženidbom zbog prisile roditelja, zatim slijedi par usranih godina, razvod i kraj priče.

1. faza (upoznavanje)

Naš junak, smislimo za njega neko dobro ime koje još nije iskorišteno u ljubavnim pričama, na primjer Romeo.  Dakle, Romeo je stajao leđima naslonjen na šank u noćnom klubu. Iako je već bio prilično pijan, u ruci je držao čašu s pelinom i svako toliko gucnuo iz nje. Do njega je stajala prilično dotjerana djevojka koju nije poznavao, i vješto je odbijala nalete uletavača (da ne kažem ulete naletavača). Djevojci je netko upravo rekao da je toliko voli da bi život dao za nju, kad se Romeo umješao i prokomentirao: “Pusti njega, ja te toliko volim da bi ti unatoč trenutnoj gospodarskoj situaciji bio jamac za kredit.” Bila je to prva zanimljiva stvar koju je djevojka čula te večeri, stoga je odlučila upoznati se s Romeom. “Drago mi je, Julija!” (ovo ime sigurno niste očekivali!) reče djevojka i pruži ruku,  i tako postade junakinjom naše priče.

2. faza (prokreacija)

/ova faza se dijeli na profazu, metafazu, anafazu i telofazu (za detalje pogledati udžbenik iz biologije)/

Romeo i Julija bili su mladi, otkrili su čari seksualnog života i dogodilo im se ono što se dogodi mnogim mladim nedovoljno opreznim ljudima: blagajnica u Konzumu vratila im je 5 kuna manje kusura.

3. faza (zahlađenje odnosa)

Nakon nekoliko godina odnosi između Julije i Romea su zahladili, iskra se ugasila pa su oboje mnogo svog slobodnog vremena provodili na Iskrici. Događaji poput sljedećeg bili su česti: “Voliš li me!” – upita ona puna nade. “Ne samo da te volim,  ne samo da bi umro za tebe, nego bi ti dao i žvaku.” – odgovori on. “Daš mi onda žvaku?” – upita. “Sorry ovo mi je zadnja.” – odgovori on i ubaci orbit u usta.

4. faza (“Kad mogu spasit što se spasit da, ja ne odustajem!”)

Ogorčeni i umorni od stalnih svađa, razmirica i neslaganja, zbog kojih je najviše patio njihov sin Klaudije; Romeo i Julija odlučili su napraviti nešto da poboljšaju stanje. Sjetili su se kako su nekad strastveno zajedno igrali Monopoly, pa su odlučili  igrajući tu igru pokušati oživjeti nekadašnju strast i zajedništvo.  Cijeli tjedan su igrali i stvari u njihvom ljubavnom životu krenule su nabolje. Igrajući tako osmi dan zaredom Monopoly, Romeo primjeti da Julija kradomice iz banke izvlači novčanice. Pustio ju je neko vrijeme ali tada progovori: “Pazi što radiš ženo, znam da varaš!”

Julija je zastala ukipljeno i širom otvorila usta. U šoku i nevjerici počela se pravdati: “Bilo je to samo jednom, išlo nam je loše. Nismo se seksali mjesec dana, Radimir je bio tu. I bio je tako nježan i pun razumijevanja, a ja sam malo više popila. Oprosti mi Romeo molim te! Moraš mi oprostiti!”

5. faza ( razvod)

Julija i Romeo su se razveli i nekoliko se godina nisu vidjeli, kad je Romeo hodajući gradom zla ne misleć naišao na Juliju i njenog novog dečka. Svađala se s novim dečkom,  ali kad je naišao Romeo umirila se i upoznala ih. “Pogledaj ga! Što ti je on mogao pružiti a da ja ne mogu?” – nadmeno reče Julijin novi dečko Hamlet. “Samo gonoreju i sifilis.” – reče Romeo i produži.

6. faza (ne da mi se više pisati, idem leći, sutra moran na faks…)

Autor R

O autoru propupavanje

King for a day, fool for a lifetime
Ovaj unos je objavljen u prozno propupavanje. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s